Kezdőlap Vízlágyítók Vízszűrők ProMinent-ről Kapcsolat
Itt letöltheti vízszűrő, vízlágyító
és víztisztító berendezéseink árlistáját. (pdf, 85 kb)
Kisalföld Hűségkártya elfogadóhely
Kisalföld Hűségkártya elfogadóhely

A háztartási vízlágyító berendezés működéseA berendezés üzemelése során a vezérlőfej mechanikai működése biztosítja a lágyvíz termelési és regenerálási folyamatok teljesen automatikus végrehajtását.

Lágyítás:

A lágyítás során a víz a felső szűrőn keresztül lép be a gyantatartó oszlopba és a gyantarétegen felülről lefele haladva áramlik át, miközben létrejön az ioncsere. A lágyított víz az alsó szűrőn belépve a központi csövön keresztül távozik a vízlágyító berendezésből.

Visszamosás:

Visszamosás során a víz ellenáramban áramlik át a gyantatartó oszlopon, azaz alulról felfelé haladva átáramlik az ioncserélő gyantán, fellazítva így a gyantatöltetet. A felgyülemlett mechanikai szennyeződéseket eltávolítja a gyantából. A folyadék a csatornába távozik.

Sólé felszívás (regenerálás):

A víz a vezérlőfejbe beépített injektoron keresztülhaladva telített sólét szív fel a sóoldó tartályból, ezzel regenerálva a gyantatöltetet. A sóoldat fentről lefelé halad át a gyanta tölteten. Az átáramlás közben történik meg lényegében a regenerálás. A kilépő folyadék a csatornába távozik.

Lassú mosás:

A lassú mosás akkor kezdődik, amikor a sóoldó tartályból a sólé elfogy. Ekkor a sóoldó tartályban lévő szelep lezár, így ezzel megakadályozza, hogy az injektor levegőt szívjon az oszlopba. A lassú mosás alatt megtörténik a sóoldat leszorítása a gyantatöltetről.

Gyorsmosás:

A gyorsmosás során a víz az alsó szűrőn lép be a gyantatartó oszlopba és a gyantatölteten alulról felfelé haladva átáramlik, majd a felső szűrőn keresztül távozik a csatornába. Ez alatt történik meg a regeneráló oldat nyomainak eltávolítása és a megfelelő vízminőség beállítása.

Sóoldó tartály feltöltése:

A víz továbbra is fentről lefelé áramlik át a gyanta tölteten, de a kilépő víz a sóoldó tartályba folyik. A tartályfeltöltés idővezérelt, az esetleges túltöltési problémák elkerülése érdekében a sóoldó tartályba biztonsági sószelep lett beépítve.

Vezérlés:

Mennyiség vezérlés: A lágyítható vízmennyiség a digitális vezérlőfejen automatikusan beállításra kerül. A regenerációt a vezérlőfej vízórája indítja el a regenerációs műveletet a vízlágyítóban.

Háztartási vízkezelés letölthető prospektus

Háztartási Vízkezelés
letölthető prospektus

(pdf, 458 kb)